Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Прокуратура відстояла в апеляційному суді законність обвинувального вироку

        Черкаським апеляційним судом завершено апеляційний розгляд кримінального провадження за ч. 2 ст. 121 КК України.

     Вироком Черкаського районного суду від 18.01.2021 обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення проти життя та здоров’я особи. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Вказаним вироком його визнано винуватим та засуджено за ч. 2 ст. 121 КК України до 7 років 6 місяців позбавлення волі.

       Судом апеляційної інстанції доводи сторони захисту про невідповідність призначеного покарання тяжкості скоєного кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок суворості, визнано безпідставними.

        За результатами апеляційного розгляду 24.03.2021 колегією суддів судової палати у кримінальних справах Черкаського апеляційного суду вказаний вище вирок залишено без змін. При ухваленні рішення про залишення вироку місцевого суду без змін апеляційним судом враховано тяжкість скоєного кримінального правопорушення, рівень його суспільної небезпечності, спосіб та обставини вчинення, що мають значення для дотримання вимог кримінального закону під час вирішення питання про призначення відповідної міри та розміру покарання, а також особу обвинуваченого, його спосіб життя, та негативну характеристику за місцем проживання.

       За результатами апеляційного розгляду вирок Черкаського районного суду від 18.01.2021, яким обвинуваченого засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі, вступив у законну силу.

кількість переглядів: 1446