Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

За позовом прокуратури відділ освіти зобов’язано узаконити землю під навчальним закладом у Черкаському районі

Черкаським окружним адміністративним судом 22.03.2021 задоволено позовну заяву Звенигородської місцевої прокуратури та зобов’язано орган управління навчального закладу вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку закладу освіти площею 1,5 га та вартістю майже 2 млн грн, що на сьогодні знаходиться на території Черкаського району.

Прокурори виявили, що одним із територіальних відділів освіти не вжито заходів для належного оформлення земельної ділянки закладу освіти, що створювало передумови для зловживань при розпорядженні вказаною землею, а також ризики для нормального функціонування навчального процесу, з ймовірним порушенням прав дітей. Це стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом.

Варто відзначити, що упродовж 2021 року прокурорами заявлено 8 позовних заяв щодо визнання протиправною бездіяльності суб’єктів владних повноважень в частині не оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки загальною площею 12 га, вартістю 14 млн грн. Справи перебувають у провадженні Черкаського окружного адміністративного суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1303