Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Смілянська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом закупівлі продуктів харчування для навчальних закладів за завищеними цінами

Смілянською окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівлі продуктів харчування для навчальних закладів однієї з територіальних громад Черкаського району, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Як з’ясувала прокуратура, в січні 2021 року між однією ОТГ Черкаського району та фізичними особами-підприємцями укладено ряд договорів про закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів територіальної громади на загальну сума понад 1,5 млн грн. При цьому, прокурори виявили факт значного завищення цін на овочі та інші продукти, що ймовірно призвело до надмірних витрат бюджетних коштів. Наприклад, згідно укладених договорів ціна за кг буряку, моркви, капусти, цибулі становила 14,23 грн, 14,23 грн, 10,16 грн та 9,14 грн, тоді як середні споживчі ціни на товари по Черкаській області в 2021 році на вказані продукти харчування становлять 5,64 грн, 6,35 грн, 4,65 грн, 5,82 грн відповідно. Схожа ситуація й з іншими продуктами харчування.

На цей час триває досудове розслідування та в межах відкритого кримінального провадження встановлюються збитки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Нацполіції, процесуальне керівництво забезпечується Смілянською окружною прокуратурою, працівниками якої надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1240