Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2021

У Черкасах судитимуть директора та виконроба підприємства, які обвинувачуються в заволодінні майже 800 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох службових осіб черкаського підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах і службового підроблення під час будівництва об’єкту медичної інфраструктури в м. Черкаси (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор та виконавець робіт у грудні 2019 року, усвідомлюючи неможливість проведення масштабного будівництва медичної установи за короткий проміжок часу, умисно, шляхом зловживання своїм службовим становищем, після укладення відповідного договору з Черкаської обласною адміністрацією, в кінці того ж місяця надали підроблений акт виконаних робіт, де зазначалося про повне завершення будівництва вказаного у договорі об’єкту, на підставі якого на рахунки підприємства поступили кошти за нібито проведену роботу. Згідно з висновком експертизи бюджету завдано збитки на суму майже 800 тис. грн.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1350