Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2021

Золотоніська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом закупівлі кисневих концентраторів за завищеними цінами

Золотоніською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення чи розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем під час закупівлі товарів робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході вивчення питання законності використання бюджетних коштів та порядку проведення зазначених вище закупівель прокурори виявили факт можливого завищення цін на кисневі концентратори під час укладення договорів постачання між приватним підприємцем та одним із місцевих лікувальних закладів, що ймовірно призвело до надмірних витрат бюджетних коштів на загальну суму близько 150 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Нацполіції, процесуальне керівництво забезпечується Золотоніською місцевою прокуратурою, працівниками якої надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення.

Прес-служба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1110