Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2021

Черкаська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника сільськогосподарського товариства за фактом самовільного зайняття земельної ділянки

Черкаською місцевою прокуратурою погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного із сільськогосподарських товариств за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди державі (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачений з початку весни 2020 року, діючи в особистих інтересах, маючи на меті здійснення підприємницької діяльності, а саме вирощування сільськогосподарських культур, заволодів земельними ділянками загальною площею 261,4 га, що розташовані в адміністративних межах Сагунівської сільської ради Черкаського району за межами населеного пункту, які відносяться до земель державної власності, та здійснював подальше користування земельними ділянками без укладення жодних правочинів з їх власником.

Згідно висновку експертизи з питань землеустрою, розмір шкоди, спричиненої державі, становить майже 500 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1229