Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

За позовом прокуратури територіальній громаді м. Черкаси повернуто земельну ділянку в межах заповідної території мікрорайону «Соснівка»

Соснівським районним судом м. Черкаси задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури та визнано незаконним і скасовано рішення Черкаської міської ради про передачу в приватну власність земельної ділянки зони зелених насаджень в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» у Черкаському мікрорайоні «Соснівка» вартістю близько півмільйона гривень, з припиненням державної реєстрації речового права, що матиме наслідком її повернення в розпорядження територіальної громади.

Прокуратурою з’ясовано, що незважаючи на наявні містобудівні обмеження щодо спірних земельних ділянок, що підтверджуються Генеральним планом міста, Черкаською міською радою прийнято незаконне рішення про їх надання у приватну власність громадянам для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

Варто зауважити, що на цей час у суді розглядається ще 2 позовні заяви за вказаними фактами. Робота прокуратури щодо встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави у подібних правовідносинах триває.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1343