Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника патрульної поліції за фактом побиття жителя Дніпропетровської області

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліцейського сектору реагування патрульної поліції Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за фактом перевищення влади, тобто умисного вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам громадянина, і супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

У ході проведення досудового розслідування установлено, що вказаний поліцейський у серпні 2020 року, перебуваючи на службі, наніс тілесні ушкодження жителю Дніпропетровської області, який звернувся до нього з приводу викрадення у нього особистих речей.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1205