Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

Умисне вбивство та крадіжка грошових коштів на Уманщині – арештовано двох жителів інших областей

За принципової позиції прокурора Уманської місцевої прокуратури 03.12.2020 Уманський міськрайонний суд взяв під варту жительку Київської області та жителя Дніпропетровської області, яких напередодні затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру в умисному вбивстві та вчиненні крадіжки майна, поєднаної з проникненням у житло (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 3 ст. 185 КК України).

За даними слідства, підозрювані орендували житло у власників будинку в м. Умані та з метою позбавлення життя господарів, для полегшення скоєння злочину проти власності, запросили подружжя на вечерю й під час спільного розпиття алкогольних напоїв, додали у напої медичний препарат, що чинить заспокійливу, пригнічувану та снодійну дію, який не слід вживати з алкоголем, так як цей препарат підсилює його дію, в результаті чого дружина власника будинку знепритомніла, а чоловік помер від отруєння. У подальшому, зловмисники заволоділи грошовими коштами та майном подружжя на загальну суму більше 142 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1285