Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

Прокуратура відстояла в апеляційному суді справу про повернення державі землі вартістю 150 млн грн

Прокуратура захистила інтереси держави в суді апеляційної інстанції в справі за позовом прокурора про про визнання незаконним правочину з надання в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства земельної ділянки загальною площею 108 га, ринковою вартістю понад 150 млн грн у Смілянському районі.

У перегляді справи прокурором повною мірою доведено безпідставність позиції апелянта та підтверджено факт незаконного набуття фізичною особою на пільгових умовах земельної ділянки, що є предметом позову, для ведення фермерського господарства за відсутності наміру створювати таке господарство. Особа, що отримала землю нібито для вказаних цілей, не бажала та не мала спроможності самостійно її обробляти, а передала у суборенду іншому товариству, яке таким чином уникло обов’язкової процедури  на отримання землі – земельних торгів.

За позовом Смілянської місцевої прокуратури судом відповідний наказ управління Держгеокадастру у Черкаській області стосовно надання спірної земельної ділянки скасовано, укладений договір оренди землі визнано недійсним.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1271