Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

Справу за обвинуваченням директора комунального підприємства в порушенні виборчого законодавства направлено до суду

За наслідками досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства, який є депутатом Черкаської міської ради, за фактом умисного здійснення внеску на підтримку політичної партії від імені юридичної особи, яка не має на те права (ч. 2 ст. 159-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, використовуючи свої службові повноваження, здійснив внесок на підтримку однієї з політичних партій від імені юридичної особи, яка не має на те права, у вигляді вигоди негрошового характеру – розміщення друкованих агітаційних матеріалів і політичної реклами на носіях зовнішньої реклами, що є передвиборною агітацією, відповідно до ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори».

Досудове розслідування вказаного кримінального проступку здійснювалося Черкаським відділом поліції ГУНП в Черкаській області за матеріалами Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1496