Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2020

Прокуратура відстояла в апеляційному суді справу про скасування державної реєстрації права власності на незаконну газову заправку в м. Черкаси

Прокуратурою Черкащини в суді апеляційної інстанції доведено законність та обґрунтованість позовних вимог про визнання незаконним і скасування запису державного реєстратора про державну реєстрацію за приватним товариством права власності на нежитлову будівлю газозаправної станції, розташовану по вул. Смілянській у м. Черкаси.

Прокуратура встановила, що державну реєстрацію права власності на будівлю станції здійснено без належних правовстановлюючих документів на землю та нерухомість, що грубо порушує вимоги чинного законодавства та інтереси територіальної громади міста. Також прокурори в суді довели, що договір про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою не є підставою для розміщення на земельній ділянці об’єкту нерухомого майна. При наявності цього порушення Черкаська міська рада не анулювала суб’єкту господарювання виданий нею ж паспорт прив’язки тимчасової споруди.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції про задоволення позовних вимог прокуратури, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку, але реагування прокурора на відповідне правопорушення апеляційним судом визнано обґрунтованим, відповідне судове рішення набрало законної сили.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1310