Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Прокуратура домоглася реального покарання для неодноразово судимого жителя Черкащини, який обкрадав квартири уманчан. Квартирного злодія засуджено до 4 років позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури колегією суддів судової палати у кримінальних справах Кропивницького апеляційного суду жителя Черкащини визнано винуватим у вчиненні низки крадіжок (ч. 3 ст. 185 КК України) та засуджено до реального позбавлення волі строком на 4 роки. Відповідно, суд апеляційної інстанції скасував вирок Христинівського районного суду Черкаської області від 05.10.2016, яким указану особу засуджено за ч. 3 ст. 185 України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.

В суді прокурором доведено, що обвинувачений упродовж 2016 року неодноразово, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих мотивів, з метою викрадення чужого майна, шляхом пошкодження замків вхідних дверей проникав до квартир жителів м. Умані та викрадав їх майно. Внаслідок його злочинних дій потерпілим завдано шкоду на загальну суму понад 120 тис. грн.

Суд погодився з позицією прокуратури та ухвалив новий вирок, яким засудив обвинуваченого до реального позбавлення волі без звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Вказане вище рішення суду апеляційної інстанції набрало законної сили з моменту його проголошення. Особа відбуватиме покарання в місцях несвободи.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1378