Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

У Смілі прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно члена дільничної виборчої комісії, яка приховала виборчі бюлетені

Смілянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно члена дільничної виборчої комісії виборчої дільниці з проведення місцевих виборів, яка розташована у місті Сміла, за фактом приховування виборчих бюлетенів (ч. 3 ст. 158-1 КК України).

Установлено, що 61-річна жителька м. Сміла, будучи членом дільничної виборчої комісії на місцевих виборах 25.10.2020, у день голосування отримала для видачі виборцям визначену кількість бюлетенів для голосування, а у подальшому, після завершення голосування, маючи умисел на приховування невикористаних виборчих бюлетенів, котрі перебували в її розпорядженні, не здала їх у визначеному порядку, а таємно перенесла частину виборчих бюлетенів в кількості понад 100 штук за межі виборчої дільниці.

У ході досудового розслідування прокурором з підозрюваною укладено угоду про визнання винуватості, після чого обвинувальний акт скеровано до суду.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

кількість переглядів: 1368