Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Судитимуть посадову особу Смілянської міської ради, яка допустила безпідставне перерахування бюджетних коштів під час ремонту вуличних доріг у Смілі

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Смілянської  міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час проведення розрахунків за договором про надання послуг з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі вул. Мазура в м. Сміла  (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачена належним чином не перевірила фінансові документи суб’єкта господарювання, до яких внесено інформацію про податок на додану вартість в розмірі 20%, що є недостовірною, оскільки підприємство не є платником цього податку, та допустила безпідставне перерахування бюджетних коштів Смілянської міської ради на загальну суму майже 482 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1545