Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2020

Харківське товариство таки сплатить на користь держави 50 тис. грн штрафних санкцій за несвоєчасну поставку меблів для городищенських навчальних закладів

За принципової позиції прокуратури судом апеляційної інстанції залишено в силі рішення Господарського суду Харківської області від 14.01.2020, яким задоволено позовну заяву Смілянської місцевої прокуратури та стягнуто з одного із товариств Харківщини на користь відділу освіти Городищенської районної державної адміністрації майже 50 тис. грн штрафних санкцій за порушення строків поставки меблів для навчальних закладів у Городищі.

Не бажаючи сплачувати кошти, відповідач оскаржив вказане рішення в апеляційному порядку й просив суд відмовити в задоволенні позову прокурора, але  прокурори довели, що товариство не виконало договірні зобов’язання щодо поставки понад 260 комплектів шкільних меблів і вчителі та учні майже 3 місяці були позбавлені можливості використовувати визначений інвентар у навчальному процесі, а тому договір закупівлі меблів, укладений в 2018 році між територіальним відділом освіти та суб’єктом господарювання, має бути розірваний, а до суб’єкта господарювання необхідно застосувати штрафні санкції.

Позицію прокуратури судом підтримано та залишено апеляційну скаргу відповідача без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1235