Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

У Черкасах директора комунального підприємства підозрюють в порушенні виборчого законодавства

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації чи агітації референдуму) Кримінального кодексу України.

На цей час органом досудового розслідування та процесуальним прокурором зібрано достатньо доказів, на підставі яких 23.10.2020, у порядку передбаченому кримінальним процесуальним законодавством директору одного з комунальних підприємств, який є депутатом Черкаської міської ради, скеровано повідомлення про підозру за фактом умисного здійснення внеску на підтримку політичної партії від імені юридичної особи, яка не має на те права (ч. 2 ст. 159-1 КК України).

За даними слідства, директор комунального підприємства Черкаської міської ради, використовуючи свої службові повноваження, від імені юридичної особи здійснив внесок на підтримку однієї із політичних партій, членом якої є особисто, у вигляді вигоди негрошового характеру, а саме замовив та розмістив у місті Черкаси зовнішню рекламу очолюваного ним комунального підприємства та політичної партії за рахунок коштів цього підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється дізнавачами Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за матеріалами СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1470