Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2020

Черкаська обласна прокуратура оскаржить вирок суду стосовно винуватиці летальної ДТП, внаслідок якої загинув велосипедист

У понеділок, 19.10.2020, Черкаським районним судом закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 58-річної жительки м. Сміла, яка за даними слідства, 17.06.2018, керуючи автомобілем «MERCEDES-BENZ», рухаючись по автодорозі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань», з порушенням Правил дорожнього руху, на 41 км від м. Черкаси, в напрямку м. Сміла, здійснила наїзд на 28-річного велосипедиста, внаслідок чого останній помер на місці пригоди (ч. 2 ст. 286 КК України).

Вироком суду водійку автомобіля, через яку сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, визнано невинною та виправдано через недоведення, що в її діянні є склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, в якому вона обвинувачувалася.

Звертаємо увагу, що під час досудового розслідування, яке проводилося СУ ГУНП в Черкаській області, зібрано неспростовні докази вини порушниці у скоєному злочині,  які було закріплено у ході проведення слідчих дій.

Черкаська обласна прокуратура, працівники якої підтримували публічне обвинувачення в суді, з вироком суду не погодилися та на цей час на реабілітуюче судове рішення  готується апеляційна скарга.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1213