Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

У Черкасах прокуратура вручила підозру керівнику департаменту Черкаської міської ради, який допустив зайві витрати бюджетних коштів через закупівлю товарів за завищеними цінами

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом вчинення службового недбальства, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси у вигляді  надмірних витрат бюджетних коштів на загальну суму майже 732 тис. грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, посадовець упродовж грудня 2018 року та лютого-березня 2019 року підписав договори закупівлі за бюджетні кошти товарно-матеріальних цінностей для дошкільних навчальних закладів міста за значно завищеними цінами та, не перевіривши їх середню ринкову вартість, підписав відповідні платіжні документи (наприклад, каструлі алюмінієві за ціною 3 773 грн за одиницю, електронні секундоміри за ціною 1150 грн за одиницю тощо).

Злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1673