Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника поліції за вчинення смертельної ДТП

За наслідками досудового розслідування Черкаська обласна прокуратура направила до Христинівського районного суду Черкаської області обвинувальний акт стосовно працівника поліції за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

За версією слідства, працівник роти конвойної служби  ГУНП в Черкаській області перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, порушуючи вимоги Правил дорожнього руху України та наближаючись до ділянки заокруглення проїзної частини, не вибрав безпечну швидкість транспортного засобу, допустив виїзд керованого ним автомобіля за межі проїзної частини та здійснив наїзд на дерево, внаслідок чого пасажир цього автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1343