Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

За апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок та ухвалено новий

Черкаським апеляційним судом завершено апеляційний розгляд кримінального провадження стосовно В., якого вироком Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 12.06.2019 визнано винуватим та засуджено за ч. 3 ст. 186  КК України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.


Згідно з указаним вироком В. 27.11.2018, у період часу з 11.00 до 11.30 години, перебуваючи в с. Мартинівка Канівського району Черкаської області, діючи умисно, з корисливих мотивів із домоволодіння потерпілої 1939 року народження відкрито викрав грошові кошти в сумі 13 000 грн.


Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з проникненням у житло.


На вказаний вирок суду керівництвом прокуратури області подано апеляційну скаргу з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність, невідповідності призначеного судом покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості та проханням ухвалити новий вирок, яким засудити обвинуваченого до реального позбавлення волі без звільнення від відбування покарання з випробуванням.


За результатами апеляційного розгляду, враховуючи тяжкість скоєного кримінального правопорушення, рівень його суспільної небезпечності, спосіб вчинення, що мають значення для дотримання вимог кримінального закону під час вирішення питання про призначення відповідної міри та розміру покарання, а також особу обвинуваченого, який неодноразово судимий за скоєння тяжких умисних злочинів проти власності та його посткримінальну  поведінку, судом апеляційної інстанції вказаний вище вирок місцевого суду скасовано з підстав, наведених в апеляційній скарзі прокурора, та ухвалено новий вирок, яким В. засуджено за ч. 3 ст. 186 КК України до 5 років позбавлення волі. Вказане рішення суду апеляційної інстанції набрало законної сили з моменту його проголошення.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1303