Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Черкаська обласна прокуратура в апеляційній інстанції домоглась витребування з приватної власності сільськогосподарських земель на Золотоніщині

Черкаським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури та задоволено позовну заяву Золотоніської місцевої прокуратури про визнання незаконними та скасування наказів, витребування  з приватної власності земельних ділянок загальною площею понад 50 га ринковою вартістю більше 60 млн грн у Золотоніському районі.


Внаслідок порушення органами Держгеокадастру порядку зміни цільового призначення земель із товарного сільськогосподарського виробництва, які не можуть бути відчужені у приватну власність, на особисте селянське господарство відбулось незаконне вибуття землі з володіння  держави.


Земельні  ділянки, надані нібито для особистого селянського господарства громадянам, які до того ж не проживають на території відповідної сільської ради, не є членами КСП чи працівниками соціальної сфери, невдовзі відчужені ними приватному товариству, зареєстрованому у м. Києві, яке у свою чергу передало їх в оренду фермерському господарству.


Вказане не могло залишитись поза увагою прокуратури, якою у вказаній справі зайнято принципову позицію на захист інтересів держави та доведено її в суді при здійсненні представницьких повноважень.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1023