Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2020

На вимогу прокуратури недобросовісний орендар поверне навчальному закладу приміщення вартістю понад 2 млн грн у центрі міста Сміла

За принципової позиції відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури господарським судом Черкаської області 15.09.2020 зобов’язано орендаря повернути Навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 колегіум» Смілянської міської ради приміщення площею 101 кв.м, вартістю 2 млн грн.


Так, прокуратурою встановлено, що договір оренди комунального майна, укладений між Управлінням економічного розвитку виконавчого комітету Смілянської міської ради та громадською організацією закінчився наприкінці квітня 2019 року.  


Враховуючи вигідні умови оренди, а саме розташування орендованого приміщення у центрі міста, орендну плату у розмірі однієї гривні за понад 100 кв. м нерухомості закладу освіти, орендарем проігноровано численні звернення з боку адміністрації школи про гостру необхідність у використанні орендованих приміщень у навчальному процесі та після закінчення терміну договору приміщення вже півтора року не звільнено.


При цьому, чисельність учнів у закладі щорічно зростає, а через дефіцит навчальних площ діти змушені навчатись по 8 уроків вдень, що унеможливлює створення комфортних та належних умов здобуття освіти.


Реагуючи на порушення прав дітей, Смілянська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення майна закладу освіти.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1146