Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2020

Завдяки вжитим органами прокуратури області заходам у користування навчального закладу повернуто земельну ділянку вартістю 20 млн грн

З метою захисту інтересів держави  органи прокуратури області активно реагують заходами представницького характеру на випадки незаконного використання і розпорядження землями дитячих закладів.


Зокрема, Смілянською місцевою прокуратурою встановлено факт самовільного зайняття товариством земельної ділянки сільськогосподарського призначення,  площею 14 га, вартістю 20 млн грн. Відповідно прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву про звільнення об’єкта нерухомості.


При цьому, земельна ділянка належить на праві постійного користування одній із спеціальних шкіл Черкащини та передана закладу для дослідних і навчальних цілей. Як наслідок, у силу вимог ст. 80 Закону України «Про освіту» будучи майном закладу освіти, повинна використовуватись виключно за цільовим призначенням.

Після звернення прокурора до суду відповідач самостійно повернув земельну ділянку у користування навчального закладу, а Господарським судом Черкаської області 15.09.2020 провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем вимог прокуратури.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1206