Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2020

За принципової позиції прокуратури підозрюваному у сприянні діяльності терористичної організації застосовано запобіжний захід. Його взято під варту без права внесення застави

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації), досудове розслідування в якому проводиться слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області.


У ході слідства встановлено, що громадянин  України, перебуваючи на території одного з міст Луганської області, яке є підконтрольним представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», усвідомлюючи, що діяльність вказаної терористичної організації та її підрозділів є незаконною, спрямована на зміну меж території України, призводить до загибелі людей, заподіяння значних матеріальних збитків та інших тяжких наслідків, діючи умисно, з ідеологічних та корисливих мотивів, з метою порушення суверенітету та територіальної цілісності України, а також отримання незаконного прибутку, сприяв діяльності такої організації шляхом надання послуг з використання мережі Інтернет структурним підрозділам так званої «ЛНР».


08.09.2020 вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.


10.09.2020 слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси задоволено клопотання слідчого та прокурора про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


На цей час у кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, направлені на встановлення всіх обставин злочину та осіб, причетних до його вчинення.


Довідково: санкцією ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1272