Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2020

Прокуратура через суд ініціює фінансову відповідальність ПАТ «Азот» у зв’язку з невиконанням судового рішення

Прокуратура області звернулась до господарського суду Черкаської області з вимогою стягнути з ПАТ «Азот» інфляційні втрати та 3 % річних на загальну суму майже 7 млн грн у зв’язку з невиконанням указаним товариством грошового зобов’язання.

Установлено, що ПАТ «Азот» не виконало рішення господарського суду від 04.12.2014 та не сплатило на користь ПАТ «Черкасиобленерго» заборгованість за поставлену електричну енергію в розмірі більше 22  млн грн. Нарахування на вказану суму передбачених ст. 625 ЦК України інфляційних втрат і 3 % річних є особливою мірою відповідальності ПАТ «Азот» за прострочення виконання вказаного грошового зобов’язання та полягає у відшкодуванні матеріальних втрат від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів, а також отримання компенсації (плати) за користування утримуваними  ПАТ «Азот» грошовими коштами, належними до сплати.

Варто відзначити, що основним акціонером ПАТ «Черкасиобленерго» є держава, а відтак, внаслідок реагування прокуратури задовольняється суспільна потреба в захисті її майнових інтересів.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1365