Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

У Черкасах повідомили про підозру трьом членам організованої групи за виготовлення та збут фальсифікованих алкогольних напоїв мешканцям регіону

Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру трьом членам організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також незаконного виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України).

Установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входило 3 місцевих жителів, здійснювали цю незаконну діяльність у період з липня 2019 року до липня 2020 року на території м. Черкаси. Досудовим розслідуванням зафіксовано неодноразові дії підозрюваних щодо збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а під час проведення обшуків у гаражних приміщеннях і транспортних засобах, які використовувалися підозрюваними у протиправній діяльності, правоохоронцями виявлено та з незаконного обігу вилучено понад 2 000 л рідини із запахом, характерним для спирту етилового та більш як 10 000 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв, частину з яких було розфасовано у пластикові ємності об’ємом по 5 літрів для подальшого збуту населенню під виглядом горілки, пластикові бочки, ємності та прилади для змішування та розливу незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з Головним Управлінням ДФС в Черкаській області.  

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1252