Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

Інформація щодо подій в м. Умань

За фактом виникнення конфлікту між жителями Умані та  групою Брацлавських хасидів, які прибули близько 23 години 27.08.2020 до м. Умань для святкування релігійного свята Рош-Га-Шану Уманським ВП ГУНП в Черкаській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 161 (порушення рівноправності  громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними місцеві жителі перешкоджали іноземцям попасти на територію домоволодіння, мотивуючи це можливістю розповсюдження COVID-19 через порушення умов карантинних обмежень, що діють на території України, а також незаконним, на їх думку, будівництвом приміщення на території мікрорайону.

За інформацією Нацполіції в Черкаській області, під час вказаних подій правоохоронцями забезпечено охорону громадського порядку, встановлені особи на місті конфлікту та попереджені подальші активні й протиправні дії.

Хід розслідування вказаного провадження контролюється органами прокуратури Черкаської області.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1149