Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

До суду скеровано клопотання про застосування до жителя Золотоніщини примусових заходів медичного характеру за нанесення тілесних ушкоджень брату

Золотоніською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень неповнолітньому (ч. 1 ст. 121 КК України).

У ході слідства встановлено, що в червні 2020 року 26-річний мешканець одного з сіл Золотоніського району, знаходячись за місцем проживання, на ґрунті неприязних відносин наніс два удари ножем в область спини ззаду неповнолітньому брату, внаслідок чого спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, що є небезпечними для життя в момент їх заподіяння.

Під час проведення досудового розслідування проведено судово-психіатричну експертизу, в ході якої з’ясовано, що правопорушник є неосудним, тобто не усвідомлює своїх дій та не може керувати ними.

У зв’язку з викладеним, підозрюваному змінено запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу та скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1359