Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

Прокуратура домоглася реального покарання особі, яка завдала тяжких тілесних ушкоджень черкасцю

Кропивницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано вирок Черкаського районного суду від 29.10.2018, яким за вчинення тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України) особу засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки,  а також ухвалено новий вирок -  5 років реального позбавлення волі.

В суді доведено, що засуджений 27.08.2017, перебуваючи на території розважального комплексу «Спорт Охота», під час конфлікту, що виник раптово на ґрунті неприязних відносин, умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, наніс потерпілому декілька ударів кулаком і ногою в область голови, від чого потерпілий впав на землю та вдарився об бетонну плиту, отримавши тяжкі тілесні ушкодження.

Суд підтримав доводи прокурора та погодився з тим, що правопорушник, будучи  молодшим сержантом і учасником бойових дій, вчинив тяжкий злочин проти життя та здоров'я особи за встановлених судами обставин, що саме по собі ганьбить військове звання та свідчить про підвищений рівень суспільної небезпеки вчиненого злочину, а тому він заслуговує лише на реальне покарання.

Вказане вище рішення суду апеляційної інстанції набрало законної сили з моменту його проголошення. Особа відбуватиме покарання в місцях несвободи.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1244