Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

За принципової позиції прокуратури змінено запобіжний захід винуватцю летальної ДТП з 4 загиблими. Його взято під варту без права внесення застави

За принципової позиції прокуратури Черкаської області Голосіївським районним судом м. Києва задоволено клопотання прокурора та взято під варту без права внесення застави 44-річного жителя м. Миколаїв, який обвинувачується в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох потерпілих (ч. 3 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 13.09.2015 обвинувачений, керуючи автомобілем ««RENAULT R 385»», рухаючись на автодорозі Київ - Одеса, в с. Ладиженка Уманського району, порушуючи Правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем «DACIA LOGAN», у якому перебувало чотири особи, які загинули на місці події.

У ході судового розгляду обвинувального акту правопорушник неодноразово не прибував у судові засідання, чим не виконував процесуальні обов’язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, у зв’язку з чим прокуратурою області подано клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави. Однак, слідчим суддею Придніпровського районного суду м. Черкаси йому обрано запобіжний захід - домашній арешт, у зв’язку з чим вказане судове рішення прокуратура оскаржила.

На цей час справа розглядається Голосіївським районним судом м. Києва, за яким  Верховним судом визначено підсудність.
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1676