Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2020

У Черкасах прокуратура звернулася до суду з позовом про відшкодування бюджетних коштів заступником міського голови

Черкаською місцевою прокуратурою в інтересах держави пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення до місцевого бюджету грошових коштів у сумі 170 тис. грн із заступника міського голови м. Черкаси, яким допущено незаконне звільнення посадової особи одного з структурних підрозділів Черкаської міської ради.

Установлено, що порушення вимог законодавства з вини відповідача зумовили поновлення звільненого працівника на роботі та виплату за рахунок бюджету коштів за вимушені прогули на підставі рішення суду.

Варто зазначити, що раніше, за аналогічними фактами поновлення судами на роботі незаконно звільнених працівників, зокрема Чигиринської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Смілянщини й Золотоніщини, органами прокуратури Черкащини до судів скеровані позови про стягнення понад 300 тис. грн до бюджету з посадових осіб, які допустили незаконні звільнення осіб.

Робота прокуратури щодо встановлення підстав для захисту інтересів держави за іншими фактами незаконного витрачання бюджетних коштів триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1667