Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2020

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб підприємства, які розтратили близько 1 млн 400 тис. грн державних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області слідчим відділом Управління СБУ в Черкаській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням 3 службових осіб черкаського підприємства в розтраті державних коштів у сумі майже 1 млн 400 тис. грн під час здійснення ремонтних робіт на державному підприємстві. Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України скеровано до суду.

За версією слідства, обвинувачені умисно, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою між собою, у період часу з лютого 2017 року до кінця 2018 року, під час ремонту приміщення державного підприємства завищували обсяги та вартість фактично виконаних ремонтних робіт, в результаті чого розтратили державні кошти в особливо великих розмірах.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
                                                
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1382