Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Результати роботи органів прокуратури Черкаської області щодо представництва інтересів держави в суді упродовж 2020 року

Упродовж першого півріччя поточного року органами прокуратури області у ході здійснення представницької діяльності на захист інтересів держави та територіальних громад до судів пред’явлено 145 позовних заяв, в тому числі з майновими вимогами на понад 1 млрд грн, судами задоволено позовні вимоги на більше 216 млн грн, 30 млн грн відповідачами відшкодовано добровільно після звернення до суду прокурора.

З метою усунення порушень земельного законодавства прокурорами Черкащини до судів скеровано більш як 60 позовів на 834 млн грн щодо земельних ділянок площею понад 500 гектарів, в тому числі земель водного та лісового фонду. Задоволено судами позови на 185 млн грн. За постановленими судовими рішеннями повернуто та попереджено незаконне надання 269 га земель.

Як приклад, за позовами прокурора судом визнано незаконними рішення органу державної влади, а також видані на підставі них державні акти про право приватної власності громадян на 3 земельні ділянки водного фонду на  мальовничому березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро у Чигиринському районі загальною площею 1,5 га, ринковою вартістю понад 15 млн грн. Відновлено право громадян на доступ до водного об’єкту.

З метою наповнення бюджету чи попередження незаконних втрат пред’явлено 48 позовів на 14,7 млн грн, судами задоволено 25 позовів, за якими до державного бюджету стягнуто близько 1 млн грн.

Вживалися заходи щодо збереження та ефективного використання майна державної та комунальної власності, яке є надбанням народу України. У вказаній сфері пред’явлено позовів на майже 142 млн грн, на понад 29 млн грн - задоволено.

Виконано судових рішень за позовами прокурорів на 231 млн грн. Задоволено 95 скарг на дії посадових осіб ДВС у порядку відомчого контролю.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1295