Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

Скеровано до суду справу за обвинуваченням керівника приватного товариства в ухиленні від сплати більш як 2,5 млн грн податку на додану вартість

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно службової особи одного з черкаських товариств за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За версією слідства, обвинувачений шляхом безпідставного формування та відображення у податковій звітності податкового кредиту з податку на додану вартість, за рахунок відображення взаємовідносин з контрагентами з ознаками фіктивності умисно ухилився від сплати податку на додану вартість за 2017-2018 роки на загальну суму понад 2,5 млн грн.

У ході досудового слідства завдані державі завдані збитки в сумі 2,5 млн грн не відшкодовано, у зв’язку з чим судом задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно правопорушника вартістю 2,1 млн грн, а також прокурором в інтересах держави до суду скеровано позов про стягнення з обвинуваченого 2,5 млн грн несплачених податків.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1159