Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

Черкаська прокуратура оскаржує процедуру закупівлі за бюджетні кошти новорічної ялинки та інсталяцій вартістю 2,3 млн грн

З метою захисту інтересів держави в бюджетній сфері та попередження нераціонального витрачання бюджетних коштів Черкаська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Черкаської області з позовом про визнання недійсними результатів відкритих торгів і укладеного договору закупівлі штучної новорічної ялинки та новорічних інсталяцій на загальну суму 2,3 млн грн.

У ході вивчення процедури публічної закупівлі для м. Черкаси новорічної ялинки, яку торік міською владою було взято в оренду в одеського товариства з обмеженою відповідальністю, а цього року вирішено придбати за 2,3 млн грн, прокурорами встановлено, що пропозиція переможця відкритих торгів, проведених 12.02.2020, не повною мірою відповідала вимогам тендерної документації. Зокрема, якість окремих комплектуючих споруд не була підтверджена належними сертифікатами, окремі з них не відповідали встановленим вимогам в частині кольору та інших технічних параметрів. Не зважаючи на вказані порушення, 02.04.2020 департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради укладено відповідний договір поставки.

Варто зазначити, що порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» підтверджені управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області за результатами моніторингу вказаної закупівлі, проведеного за дорученням органів прокуратури.

На цей час відкрито провадження, триває судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1577