Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

Задоволено позов Уманської місцевої прокуратури щодо повернення місцевій територіальній громаді землельної ділянки водного фонду вартістю близько 45 млн грн

Господарським судом Черкаської області задоволено позовну заяву Уманської місцевої прокуратури про розірвання з жителем Маньківського району договору оренди земельної ділянки водного фонду орієнтовною вартістю 45 млн грн та стягнення з відповідача заборгованості за користування водоймою в розмірі 104 тис. грн.

Прокуратурою встановлено, що орендар не виконував рішення суду, яким відповідно до податкового законодавства, зважаючи на зміну нормативної грошової оцінки земель водного фонду, постановлено збільшити розмір орендної плати за користування землі, тим самим він порушив істотні умови договору,  внаслідок чого виникла заборгованість перед місцевим бюджетом у розмірі понад 100 тис. грн.

Судом доводи прокурора підтримано, наразі вживаються заходи щодо  забезпечення реального виконання судового рішення, зокрема стягнення зазначеної заборгованості до бюджету та повернення земельної ділянки у власність територіальної громади.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1353