Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно городищенського наркоторговця, який поширював небезпечні речовини через відділення «Нової пошти»

Городищенським відділом Смілянської місцевої прокуратури забезпечено процесуальне керівництво досудовим розслідуванням і направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту та зберігання з метою збуту психотропних й наркотичних речовин стосовно 29-річного жителя міста Городище (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України). 

Установлено, що обвинувачений поширював через відділення «Нової пошти» психотропні речовини, а саме «амфетамін», якого у ході проведення обшуків вилучено понад 0,2 кг, що являється особливо великим розміром.

Крім цього, у підозрюваного вилучено особливо небезпечну речовину «канабіс», яку він зберігав з метою збуту.

Варто зазначити, що у ході розслідування слідчим суддею місцевого суду задоволено погоджене прокурором клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Не погоджуючись із рішенням суду, сторона захисту подала апеляційну скаргу про скасування зазначеної ухвали місцевого суду.

Прокурором у судовому засіданні аргументовано доведено суддям апеляційної інстанції існування ризиків, визначених КПК України, що унеможливлюють застосування інших, окрім тримання під вартою, запобіжних заходів. За результатами апеляційного розгляду суд погодився з доводами прокурора, підозрюваний залишається під вартою.

Довідково: за вчинений злочин особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1646