Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Черкащині прокуратура ініціює повернення бюджетних коштів за рахунок посадових осіб, винних у незаконних звільненнях працівників

Смілянською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позовні заяви про стягнення з посадових осіб на користь держави близько 160 тис. грн шкоди, завданої внаслідок незаконних звільнень працівників одного з відділів Чигиринської райдержадміністрації та відділу Смілянської міської ради.

Прокуратурою встановлено, що порушення вимог законодавства з вини посадових осіб зумовили поновлення звільнених працівників на роботі. За рішеннями судів  з місцевих бюджетів їм виплачено кошти за вимушені прогули.

Згідно з положеннями чинного законодавства, особа, яка відшкодувала шкоду, завдану іншою особою, має право зворотної вимоги (регресу) до винної особи. При цьому, як визначено Кодексом законів про працю України та усталеною судовою практикою, обов’язок по відшкодуванню шкоди, заподіяної установі у зв’язку з оплатою незаконно звільненому працівникові часу вимушеного прогулу, покладається на службову особу, за наказом якої звільнення здійснено з порушенням закону. При цьому, винна в незаконному звільненні працівника службова особа несе матеріальну відповідальність у повному розмірі шкоди, заподіяної з її вини установі.

Робота прокуратури щодо встановлення підстав для захисту інтересів держави за іншими фактами витрачання бюджетних коштів з вини посадових осіб триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1324