Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Прокуратура відстояла в апеляційному суді справу про стягнення з громадянина коштів за користування землею

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді апеляційної інстанції в справі за позовом Смілянської місцевої прокуратури щодо стягнення до місцевого бюджету коштів в сумі понад 90 тис. грн за використання земельної ділянки комунальної власності у м. Шпола.

Підставою звернення до суду прокурора став факт безоплатного використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів громадянином, який, придбавши об’єкт нерухомості, більше 3 років нехтував законодавчо встановленим обов’язком оформити право користування земельною ділянкою та сплачувати за це відповідну орендну плату.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції про задоволення позовних вимог прокурора, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку.

За активної позиції прокуратури області, що захищала інтереси держави в суді апеляційної інстанції, рішення Соснівського районного суду м. Черкаси залишено в силі, апеляцію відповідача – без задоволення, кошти за користування землею підлягають стягненню до бюджету.  

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1341