Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно неповнолітнього зловмисника

За принципової позиції прокуратури Черкаської області 17.06.2020 Кропивницьким апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Cоснівського районного суду м. Черкаси від 26.12.2019 у кримінальному провадженні стосовно 17-річного зловмисника, який обвинувачується в скоєнні розбійного нападу на жителів Черкащини та незаконному заволодінні їх транспортним засобом (ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України). За матеріалами слідства вказані злочини він вчинив за попередньою змовою із 17-річним й 34-річним співучасниками, стосовно яких обвинувальний вирок набрав законної сили.

Установлено, що обвинувачені проникли в домоволодіння місцевих жителів, де із застосуванням ножа та предмета, схожого на вогнепальну зброю, застосовуючи насильство, небезпечне для життя та здоров’я потерпілих, заволоділи їх транспортним засобом і майном на суму понад 5 тис. грн.

За результатом апеляційного перегляду матеріали кримінального провадження стосовно неповнолітнього повернуто до суду першої інстанції для проведення судового розгляду по суті.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1536