Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

На Черкащині правоохоронні органи попередили контрабандне переміщення через митний кордон психотропної речовини вагою 30 кг (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області спільно з Управлінням СБУ в Черкаській області викрито та попереджено незаконну діяльність групи осіб, які за попередньою змовою готувалися до контрабандного переміщення через митний кордон України на територію Російської Федерації психотропних речовин і прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, наркотрафік організували жителі Черкаської та Сумської областей, які планували перевозити партію психотропів наркокур’єрами на приватному автотранспорті через державний кордон поза межами пункту пропуску.

В ході проведення невідкладних слідчих дій правоохоронцями вилучено 12 мішків з психотропною речовиною вагою 30 кг, вартістю близько 15 млн грн за тіньовими розцінками. Крім того, у ході обшуків виявлено склад, розташований на території одного з гаражних кооперативів у прикордонній з РФ області, в якому зберігалося понад 360 літрів хімічних компонентів, а також за місцями проживання зловмисників вилучено записи з контактами замовників.

На цей час триває слідство, вирішується питання щодо оголошення фігурантам кримінального провадження підозри та обрання їм запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1445