Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

У Черкасах правоохоронці затримали злочинну групу за підозрою в наркоторгівлі

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури працівниками ГУНП в Черкаській області спільно з слідчими Черкаського ВП ГУНП викрито діяльність злочинної групи наркоділків у складі 3 осіб, які займалися виготовленням і збутом наркотичних засобів й психотропних речовин на території Черкаської області.

Вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, одному з них повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України, іншим - за ч. 1 ст. 309 та ч. 2 ст. 309  КК України відповідно.

В рамках розслідування кримінального провадження правоохоронцями проведено 5 санкціонованих обшуків на території м. Черкаси за місцем проживання учасників злочинної групи.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено психотропну речовину «амфетамін» масою 700 грам, наркотичний засіб «канабіс» масою 400 грам, обладнання та інгредієнти для виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах, предмети для фасування наркотиків, пристрій для куріння,  предмет, схожий на пістолет, набої та мобільні телефони.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1223