Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини, який сприяє діяльності «ЛНР»

Прокуратурою Черкаської області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом участі в діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка».

Слідством установлено, що місцевий житель, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», починаючи з літа 2014 року до цього часу проходить військову службу в рядах «розвідувальної роти народної міліції ЛНР», чим сприяє діяльності вказаної терористичної організації.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України, його оголошено у всеукраїнський розшук та судом надано дозвіл на його затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

                                                   
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1416