Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2020

Золотоніська прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з сільського голови 140 тис. грн за незаконне звільнення секретаря ради

Золотоніською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення з голови однієї із сільських рад Золотоніського району на користь держави майже 140 тис. грн шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника сільської ради.

У ході вивчення даних системи Єдиного державного реєстру судових рішень прокуратурою встановлено, що рішенням Черкаського окружного адміністративного суду задоволено позов громадянина до сільського голови та сільської ради й визнано протиправним та скасовано розпорядження сільського голови «Про дострокове припинення повноважень секретаря сільської ради», а також поновлено вказану особу на посаді секретаря сільської ради та стягнуто з сільської ради на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Порушення вимог законодавства, які зумовили поновлення працівника на роботі та виплату в зв'язку з цим коштів, допущені з вини голови сільської ради, що також доведено в судовому порядку, а тому прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду, вимагаючи відшкодувати завдані державі збитки.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1285