Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

До суду скеровано обвинувальний акт за фактом одержання лікарем неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом отримання неправомірної вигоди працівником одного з медичних закладів міста, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Слідством установлено, що лікар висловив прохання та одержав неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. грн за оформлення висновку, який не підтверджує стан алкогольного сп’яніння особи.

Довідково: за вчинене обвинуваченому загрожує штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1525