Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Прокуратура забезпечила реальне повернення державі земельної ділянки вартістю 2,7 млн грн у Маньківському районі

Маньківським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено реальне виконання рішення Маньківського районного суду господарського суду від 18.02.2020 про скасування наказу ГУ Держгеокадастру у Черкаській області, скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку вартістю 2 млн 690 тис. грн та зобов’язання громадянина повернути її в розпорядження держави.

Прокуратурою встановлено, що громадянином всупереч вимог ст. 116  Земельного кодексу України, на підставі наказу ГУ Держгеокадастру у Черкаській області, в 2017 році отримано в приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення  із земель державної власності площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, зазначеною особою в 2010 році вже реалізовано право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, яку в подальшому відчужено шляхом укладення договору купівлі-продажу.

З метою захисту державних інтересів прокурори звернулися до суду з відповідним позовом, довівши суду свою правову позицію.

Наразі вказану земельну ділянку повернуто у власність держави.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1733