Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини, який намагався перемістити через кордон культурні цінності

Прокуратурою Черкаської області за наслідками досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом вчинення замаху на контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 ККУкраїни).

За даними слідства, обвинувачений планував переправити через державний кордон України, з приховуванням від митного контролю, предмети археології та старовини, які згідно з проведеними експертизами відносяться до культурних цінностей та мають історичне значення для України. Довести до кінця свій злочинний намір він не зміг з причин, які не залежали від його волі, оскільки його незаконні дії було викрито правоохоронцями.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1393