Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Судитимуть двох жителів Уманщини та реєстратора управління Держгеокадастру, через незаконні дії яких з комунальної власності вибули землі вартістю майже 7,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів м. Умань за фактом шахрайства, підроблення та використання підроблених офіційних документів (ч. 4 ст. 190, ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 28,  ч. 4 ст. 358 КК України), а також відносно службової особи управління Держгеокадастру, яка обвинувачується в службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), що призвело до незаконного відчуження земельних ділянок комунальної власності Уманської міської ради загальною вартістю майже 7,5 млн грн.

За даними слідства, обвинувачені, діючи спільно та за попередньою змовою, шляхом шахрайства, без відповідних рішень Уманської міської ради про надання дозволу на розробку та виготовлення технічної документації із землеустрою, використовуючи завідомо підроблені бланки державних актів на право приватної власності на землю, що були видані та оформленні особисто на них, за службової недбалості державного кадастрового реєстратора одного з відділів управління Держгеокадастру у Черкаській області, здійснили державну реєстрацію 2 земельних ділянок, що розташовані на території м. Умань, які в подальшому реалізували за грошові кошти на користь третьої особи, чим здійснили вибуття нерухомого майна комунальної власності, спричинивши територіальній громаді тяжкі наслідки.

На вказані землі накладено арешт з метою забезпечення їх збереження, як речових доказів у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1382