Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія автомобіля, з вини якого в ДТП загинув директор школи

Прокуратура Черкаської області 19.05.2020 затвердила та скерувала до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт в резонансному кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху жителем м. Черкаси, який керував транспортним засобом, внаслідок чого загинув директор черкаської школи.

За даними слідства, обвинувачений 14.01.2020, керуючи автомобілем «LAND ROVER DISCOVERY SPORT», з перевищенням максимально допустимої в населеному пункті швидкості, внаслідок порушення Правил дорожнього руху на вул. Надпільна в м. Черкаси скоїв наїзд на пішохода (директора загальноосвітньої школи), що перетинав дорогу в передбаченому для цього місці, внаслідок чого потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події.

Водія указаного автомобіля обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Довідково: обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1591